Tarta cu caise, capsune si migdale
PrinteazaTarta cu caise, capsune si migdale din: oua, faina, zahara brun, zahar vanilinat, praf de copt, unt, lapte, amidon alimentar, zahăr, caise, căpşune, fulgi de migdale.
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 3 linguri zahăr brun
- 1 pliculeţ zahăr vanilinat
- 1 vârf cuţit praf de copt
- puţin unt pentru uns tava
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte dulce
- 40 g amidon alimentar
- 30 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 10 g unt
Ingrediente pentru topping:
- 20 de caise
- 7-8 căpşune
- 2-3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Baţi albuşurile tare cu zahărul vanilinat. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul brun, apoi amesteci delicat cele două compoziţii. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează.
Torni aluatul obţinut într-o formă rotundă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi o introduci în cuptorul încins pentru aproximativ 25 de minute.
Pentru cremă, diluezi amidonul cu 10 linguri de lapte, adaugi restul de lapte, zahărul şi zahărul vanilinat, apoi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând permanent, până se îngroaşă, la consistenţa unei creme.
Dai crema deoparte de pe foc şi continui să o amesteci până se răceşte, adaugi untul tăiat bucăţele şi freci bine până se încorporează perfect. Ungi blatul de tartă cu crema rece, aşezi deasupra caisele şi căpşunele tăiate felii, iar în partea din mijloc adaugi fulgii de migdale.
Laşi tarta la rece cel puţin 2-3 ore înainte de a o servi.
Tarta cu caise, capsune si migdale
Pofta buna!