Tarta cu caise si fistic

Printeaza

Tarta cu caise si fistic din: faina, unt, zahar, sare, caise, fistic.

 

Ingrediente:Tarta_cu_caise_si_fistic

  • 500 g făină
  • 150 g unt
  • 10 linguri zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 kg caise
  • zahăr pudră vanilat
  • fistic

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă, cerni făina, faci o gropiţă în mijloc şi pui zahărul, sarea, gălbenuşurile şi untul.

Frămânţi bine, aduni la un loc aluatul în formă de minge şi-l dai la rece măcar 2 ore.

Apoi, îl tai în două şi-l întinzi în foi potrivit de groase.

Speli caisele, le tai pe jumătate, le scoţi sâmburii şi pui pe fiecare jumătate puţin zahăr. Le dai deoparte.

Intr-o tavă de tartă, întinzi prima foaie, o înţepi din loc în loc şi o acoperi cu jumătăţi de caise, cu partea dinăuntru în jos.

Acoperi cu a doua foaie şi o înţepi cu o furculiţă. Dai tarta la copt până se rumeneşte.

La final, presari zahăr pudră şi fistic mărunţit.

Tarta cu caise si fistic

Tarta_cu_caise_si_fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai. Ingrediente: 2 rodii 4 linguri vin roşu 1 lingură miere 200 g făină 225 g unt rece sare 4 ouă 150 g zahăr sucul şi coaja de la 3 lămâi   Mod de preparare: Se taie în două rodiile, se scot sâmburii […]

Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură   Mod de […]

 

Tarta cu rubarba si frisca

Tarta cu rubarba si frisca

Tarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Ingrediente aluat:   1 cană făină ¾ cană zahăr ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare de mare 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți 1 ou 2 galbenusuri de ou Ingrediente […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Elena Malcovici

    Foarte buna tarta cuc aise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.