Tarta cu caise si fulgi de ovaz
PrinteazaTarta cu caise si fulgi de ovaz din: faina, sare, unt, ou, apa minerala, caise, stafide, alune, fulgi de ovaz, zahar.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 175 g făină
- 1 praf de sare
- 50 g unt
- 1 ou
- 3 linguri apă minerală
Pentru umplutură:
- 300 g caise
- 4-5 linguri zahăr
Pentru decor:
- 100 g stafide
- 200 g alune de pădure
- 150 g fulgi de ovăz
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu sarea, apoi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, adaugi oul, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l pui la rece 30 de minute.
Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul.
Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi-l coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Il laşi la răcit puţin.
Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduc din nou în cuptor 15 minute. Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz, alune de pădure zdrobite, stafide şi zahăr pudră.
Tarta cu caise si fulgi de ovaz
Pofta buna!