Tarta cu caise si fulgi de ovaz

Printeaza

Tarta cu caise si fulgi de ovaz din: faina, sare, unt, ou, apa minerala, caise, stafide, alune, fulgi de ovaz, zahar.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 175 g făină
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apă minerală

Pentru umplutură:

  • 300 g caise
  • 4-5 linguri zahăr

Pentru decor:

  • 100 g stafide
  • 200 g alune de pădure
  • 150 g fulgi de ovăz
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu sarea, apoi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, adaugi oul, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l pui la rece 30 de minute.

Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul.

Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi-l coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Il laşi la răcit puţin.

Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduc din nou în cuptor 15 minute. Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz, alune de pădure zdrobite, stafide şi zahăr pudră.

Tarta cu caise si fulgi de ovaz

Tarta_cu_caise_si_fulgi_de_ovaz

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.