Tarta cu caise
PrinteazaTarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca.
Ingrediente:
aluat:
- 450 g faina
- 1 cub drojdie (42 g)
- 2 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 1 praf sare
- 60 g unt topit
umplutura:
- 1 conserva caise (850 ml)
- 300 g branza de vaci (20% grasime)
- 3 linguri zahar
- 1 lingura amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 2 galbenusuri
- 100 g frisca
crusta:
- 150 g faina
- 60 g zahar
- 100 g unt moale
Mod de preparare:
Se pune făina într-un castron şi se face o adâncitură la mijloc. Se aşază înăuntru drojdia zdrobită, zahăr şi 50 ml lapte călduţ; se amestecă împreună cu puţină făină de pe margini. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 20 min.
Apoi se adaugă restul de ingrediente pentru aluat şi 1/3 din lapte; se frământă aluatul, adăugând treptat restul de lapte.
Se lasă să crească 1 oră. Se scurg caisele. Se unge o formă de tort (0 26 cm).
Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă o dată aluatul şi se întinde o foaie rotundă cu 2-3 cm mai mare decât forma.
Se aşază foaia în formă, se ridică marginea şi se înţeapă aluatul în mai multe locuri. Se încinge cuptorul la 180°C.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, amidon, zahăr vanilat şi gălbenuşuri. Se înglobează frişca bătută. Se repartizează pe blat şi se aşază caisele.
Se frământă un aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt; se presară fărâmiţat pe prăjitură.
Se coace 45 min. înainte de servire se presară zahăr pudră.
Tarta cu caise
Pofta buna!
Nu se mai gasesc caise ca sa incerc si eu tarta asta cu caise
Poti sa faci tarta cu orice altceva