Tarta cu caise

Printeaza

Tarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca.

Ingrediente:

aluat:

  • 450 g faina
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 60 g unt topit

umplutura:

  • 1 conserva caise (850 ml)
  • 300 g branza de vaci (20% grasime)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 100 g frisca

crusta:

  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron şi se face o adâncitură la mijloc. Se aşază înăuntru drojdia zdrobită, zahăr şi 50 ml lapte călduţ; se amestecă împreună cu pu­ţină făină de pe margini. Se acoperă cu un şervet şi se la­să să crească 20 min.

Apoi se adaugă restul de ingredi­ente pentru aluat şi 1/3 din lapte; se frământă aluatul, adăugând treptat restul de lapte.

Se lasă să crească 1 oră. Se scurg caisele. Se unge o formă de tort (0 26 cm).

Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă o dată aluatul şi se întinde o foaie rotundă cu 2-3 cm mai mare decât forma.

Se aşază foaia în formă, se ridică marginea şi se înţeapă aluatul în mai multe locuri. Se încinge cuptorul la 180°C.

Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, amidon, zahăr vanilat şi gălbenuşuri. Se înglobează frişca bătută. Se repartizează pe blat şi se aşază caisele.

Se frământă un aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt; se presară fărâmiţat pe prăjitură.

Se coace 45 min. înain­te de servire se presară zahăr pudră.

 

Tarta cu caise

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Nu se mai gasesc caise ca sa incerc si eu tarta asta cu caise

  2. Poti sa faci tarta cu orice altceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.