Tarta canadiana cu carne, cartof si cimbru
PrinteazaTarta canadiana cu carne, cartof si cimbru din: făină, unt, apa minerala, lapte praf, sare, oua, praf de copt, carne tocată de porc, carne tocată de vită, ceapa, smântână, cartofi, ulei, piper, sare, nucşoară, scorţişoară, cimbru, apă minerală.
- 600 g făină
- 250 g unt
- 150 ml apă minerală
- 20 g lapte praf
- 1 linguriţă cu sare
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- 500 g carne tocată de porc
- 125 g carne tocată de vită
- 3 cepe
- 100 g smântână
- 500 g cartofi
- 1 lingură ulei
- piper, sare
- nucşoară, scorţişoară
- cimbru
- 100 ml apă minerală
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Făina, sarea, praful de copt şi laptele praf le amesteci împreună. Adaugi bucăţi de unt moale, apa şi oul.
Frămânţi bine, pană obţii un aluat consistent. Formezi din el o bilă, o înveleşti în folie de plastic şi o dai la rece pentru o oră. între timp, pregăteşti umplutura.
Toci fin cepele şi le căleşti apoi în ulei încins, până capătă o nuanţă aurie. Adaugi apoi carnea tocată, sare, piper şi apă şi laşi la foc mic cam o oră.
Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare. îi pui peste carne cu vreo 10 minute înainte de a o lua de pe foc.
Peste smântână presari un praf de scorţişoară, un pic de nucşoară rasă, o linguriţă de cimbru şi amesteci bine.
Torni amestecul peste carne, apoi iei vasul de pe foc şi laşi amestecul la răcit. Scoţi aluatul de la frigider, frămânţi puţin şi îl împărţi în 3 părţi egale.
O parte din aluat o întinzi pe fundul unei forme de copt, tapetată cu hârtie de copt.
Cu a doua parte din aluat îmbraci pereţii formei de copt. Pui umplutura de carne. Acoperi cu o foaie de cocă din a treia parte de aluat.
Din bucăţelele de aluat rămase faci diverse forme de sezon pentru decor, în special brăduleţi.
In mijlocul plăcintei faci o gaură. Baţi gălbenuşul şi ungi cu el plăcinta, iar cu ce rămâne umpli gaura.
Introduci în cuptorul preîncălzit la foc tare, aproximativ 50 de minute. Serveşti tarta caldă sau rece.
Tarta canadiana cu carne, cartof si cimbru
Pofta buna!