Tarta cu capsune si mascarpone

Printeaza

Tarta cu capsune si mascarpone din: biscuiti, unt, capsuni, zahar, lamaie, mascarpone, frisca, crema de branza, gelatina.

Ingrediente:

  • 160 g biscuiţi sfărămiciosi
  • 60 g unt topit
  • 250 g căpsune
  • 150 g zahăr
  • coaja si sucul unei lămâi
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml friscă lichidă
  • 300 g cremă de brănză

Pentru decor:

  • 100 g căpsune
  • 2 linguri zahăr
  • o lingurită gelatină

 

Mod de preparare:

Biscuitii se măruntesc şi se amestecă bine cu untul topit. Se pun într-o formă cu pereti detaşabili si se îndeasă bine cu dosul lingurii. Se dă la frigider.

Se mixează 200 g căpsune cu zahărul, coaja si sucul de lămâie si, separat, se amestecă la mixer mascarpone, crema de brânză şi frisca. Apoi se adaugă piureul de căpşune si restul căpşunelor tăiate cubulete.

toarnă amestecul peste blatul de biscuiti si se lasă din nou la frigider până ce se prepară glazura exterioară.

Căpşunele se pun la fiert cu zahărul si putină apă. Apoi se mixează si se filtrează.

Gelatina se dizolvă în apă rece si se amestecă cu sucul de căpşune filtrat si u5or încălzit.

Se toarnă peste tartă.

Tarta cu capsune si mascarpone

Tarta_cu_capsune_si_mascarpone

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure

Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.