Tarta cu capsuni si rubarba din: faina, unt, ou, zahar pudra, apa, capsuni, zahar, rubarba, amidon, lapte. Ingrediente: Blat: 250 g făină 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr pudră 3 linguri apă Umplutură şi uns: 700 g căpşuni 120 g zahăr 2-3 tije rubarbă 3 linguri amidon 1 gălbenuş 2 linguri lapte […]
Tarta cu capsuni si aroma de vanilie
PrinteazaTarta cu capsuni si aroma de vanilie din: margarina, zahar, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, budinca de vanilie, frisca, capsuni, jeleu pentru tort.
- 125 g margarina
- 125 g zahar
- 125 g faina
- 3 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
Ingrediente pentru crema:
- 1 plic de praf de budinca de vanilie
- 2 plicuri praf de frisca
Alte ingrediente:
- capsuni
- putin zahar si putina apa pentru sirop
- 1 plic praf pentru jeleu de tort, rosu sau transparent
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, iei o forma de tarta (de preferat din cele cu interiorul ridicat), pe care o ungi cu unt sau margarina si o tapetezi cu faina.
Intr-un bol de mixer pui ouale, pe care le amesteci cu zaharul si margarina, omogenizand bine.
Adaugi zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amesteci din nou bine. Pui in forma de tarta compozitia si o dai la cuptor timp de o ora, la 180°C.
Dupa ce ai scos blatul din forma, il insiropezi (cu siropul preparat din zaharul si apa fierte bine) si asezi in scobitura blatului budinca de vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic, apoi fructele spalate si scurse de apa, intr-un strat uniform, pe toata suprafata tartei.
Deasupra pui frisca (preparata conform instructiunilor de pe plic) din belsug si o intinzi cu cutitul sau paleta, astfel incat sa aiba un aspect frumos. Decorezi dupa imaginatie.
Prepari glazura din jeleu de tort, conform instructiunilor de pe plic si o torni fierbinte pe tarta, dupa ce ai facut proba (pe o farfurioara rece pui o picătura care trebuie sa se gelifieze imediat).
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu capsuni si rubarba
Pofta buna!