Tarta cu capsuni si aroma de vanilie

Printeaza

Tarta cu capsuni si aroma de vanilie din: margarina, zahar, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, budinca de vanilie, frisca, capsuni, jeleu pentru tort.

Ingrediente pentru aluat:Tarta cu capsuni si aroma de vanilie

  • 125 g margarina
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:

  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 2 plicuri praf de frisca

Alte ingrediente:

  • capsuni
  • putin zahar si putina apa pentru sirop
  • 1 plic praf pentru jeleu de tort, rosu sau transparent

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, iei o forma de tarta (de preferat din cele cu interiorul ridicat), pe care o ungi cu unt sau margarina si o tapetezi cu faina.

Intr-un bol de mixer pui ouale, pe care le amesteci cu zaharul si margarina, omogenizand bine.

Adaugi zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si amesteci din nou bine. Pui in forma de tarta compozitia si o dai la cuptor timp de o ora, la 180°C.

Dupa ce ai scos blatul din forma, il insiropezi (cu siropul preparat din zaharul si apa fierte bine) si asezi in scobitura blatului budinca de vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic, apoi fructele spalate si scurse de apa, intr-un strat uniform, pe toata suprafata tartei.

Deasupra pui frisca (preparata conform instructiunilor de pe plic) din belsug si o intinzi cu cutitul sau paleta, astfel incat sa aiba un aspect frumos. Decorezi dupa imaginatie.

Prepari glazura din jeleu de tort, conform instructiunilor de pe plic si o torni fierbinte pe tarta, dupa ce ai facut proba (pe o farfurioara rece pui o picătura care trebuie sa se gelifieze imediat).

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu capsuni si rubarba

Tarta cu capsuni si rubarba

Tarta cu capsuni si rubarba din: faina, unt, ou, zahar pudra, apa, capsuni, zahar, rubarba, amidon, lapte. Ingrediente: Blat: 250 g făină 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr pudră 3 linguri apă Umplutură şi uns: 700 g căpşuni 120 g zahăr 2-3 tije rubarbă 3 linguri amidon 1 gălbenuş 2 linguri lapte   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.