Tarta cu capsuni, urda si cacao
PrinteazaTarta cu capsuni, urda si cacao din: ouă, zahar, ulei, fana, cacao, esenta de rom, sare, urda, frisca lichida, gelatina, esenţă de vanilie, smântână (20% grăsime), coaja de lamaie, căpşuni.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1 cană făină
- cacao
- esenţă de rom
- sare
Pentru cremă:
- 250 g urdă
- 300 ml frişcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 1 esenţă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri smântână (20% grăsime)
- coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru decor:
- 500 g căpşuni
- 1 plic gelatină
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le mixezi adăugând treptat zahărul, apoi pui gălbenuşurile frecate cu un praf de sare.
Incorporezi făina cernută cu pudra de cacao, torni uleiul şi esenţa. Pui aluatul într-o formă rotundă şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până trece testul scobitorii.
Amesteci urda cu zahărul, smântână, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Pui gelatina la înmuiat, apoi o dizolvi pe baie de aburi, o adaugi peste urdă şi o încorporezi.
Mixezi frişca şi adaugi crema de urdă puţin câte puţin, până o încorporezi pe toată. Peste blatul răcit tomi crema de brânză.
Aşezi 250 g de căpşuni tăiate feliuţe. Restul de fructe le toci mărunt şi le pui cu zahărul pe foc să dea într-un clocot. Dizolvi gelatina pe baie de aburi şi o adaugi peste căpşuni.
Pui compoziţia în blender, o tomi peste tartă, după care o dai lâ rece câteva ore.
Tarta cu capsuni, urda si cacao
Pofta buna!
Fuuuuuu, ce bine arata tarta 🙂