Tarta cu capsuni, urda si cacao

Printeaza

Tarta cu capsuni, urda si cacao din: ouă, zahar, ulei, fana, cacao, esenta de rom, sare, urda, frisca lichida, gelatina, esenţă de vanilie,  smântână (20% grăsime), coaja de lamaie, căpşuni.

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 cană făină
  • cacao
  • esenţă de rom
  • sare

Pentru cremă:

  • 250 g urdă
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri smântână (20% grăsime)
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru decor:

  • 500 g căpşuni
  • 1 plic gelatină
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le mixezi adăugând treptat zahărul, apoi pui gălbenuşurile frecate cu un praf de sare.

Incorporezi făina cernută cu pudra de cacao, torni uleiul şi esenţa. Pui aluatul într-o formă rotun­dă şi dai la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până trece testul scobitorii.

Amesteci urda cu zahărul, smântâ­nă, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Pui gelatina la înmuiat, apoi o dizolvi pe baie de aburi, o adaugi peste urdă şi o încorporezi.

Mixezi frişca şi adaugi crema de urdă puţin câte puţin, până o încorporezi pe toată. Peste blatul răcit tomi crema de brânză.

Aşezi 250 g de căpşuni tăiate feli­uţe. Restul de fructe le toci mărunt şi le pui cu zahărul pe foc să dea într-un clo­cot. Dizolvi gelatina pe baie de aburi şi o adaugi peste căpşuni.

Pui compoziţia în blender, o tomi peste tartă, după care o dai lâ rece câteva ore.

 

Tarta cu capsuni, urda si cacao

Tarta_cu_capsuni_urda_si_cacao

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Fuuuuuu, ce bine arata tarta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.