Tarta cu carnati
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa.
- 500 g carne de porc
- 300 g cârnaţi
- două ouă
- 200 g mazăre
- 300 g făină
- un morcov
- o legătură ceapă verde
- doi căţei de usturoi
- boabe de porumb
- 100 ml smântână
- 100 g ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- apă
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe cu puţină sare, se scurge şi se lasă să se răcească.
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa verde şi usturoiul.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune amestecul tocat, se condimentează şi se prăjeşte la foc potrivit. Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Se pune într-un bol, se adaugă 125 g boabe de porumb, mazărea, smântână, cârnaţii feliaţi prăjiţi separat, morcovul rondele, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Intr-un bol se pun ouăle, o linguriţă cu sare şi făina. Se frământă, se lasă să se odihnească 10 minute apoi se întind două foi rotunde.
Se unge un vas de ceramică cu ulei, se aşază o foaie şi se toarnă umplutura.
Se aşază deasupra a doua foaie, se presează pe margini ca să nu se desfacă şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute.
Tarta cu carnati
Pofta buna!