Tarta cu carne si legume

Printeaza

Tarta cu carne si legume din: ulei de masline, carne tocata, cepe, morcovi, telina verde, usturoi, faina, bulion, vin rosu, supa de vita, cimbru, sos Worcester,  ou, foi de dafin si aluat de foi.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 kg carne tocata
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 fire telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 800 ml supa de vita
  • cimbru
  • sos Worcester
  • foi de dafin
  • 500 g aluat de foi
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se încinge într-o tigaie o parte din ulei şi se rumeneşte carnea. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă şi se prăjesc ceapa tocată, morcovul şi ţelina rase (cca 10 min.).

Se adaugă făină, usturoi şi bulion. Se prăjesc câteva minute şi apoi se adaugă carnea.

Se toarnă vinul şi se lasă să se evapore, la foc moale. Apoi se adaugă cimbru, sos Worcester şi foaia de dafin; se lasă să mai fiarbă la foc mic cca 4 min.

Se îndepărtează foaia de dafin şi cimbrul şi se pune tocăniţa într-o formă de sufleu.

Se acoperă tocăniţa un o foaie de aluat, care se unge cu lapte sau ou bătut; se mai coace cca 20 min. până ce se rumeneşte.

 

Tarta cu carne si legume

Tarta_cu_carne_si_legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.