Tarta cu carne de miel
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte.
Ingrediente umplutura:
- 500 g carne miel
- 125 g carne vita macre (tocata)
- 75 g slanina (taiata foarte marunt)
- 3 oua
- o legatura patrunjel
- 2 cepe
- un catel usturoi
- 2linguri mustar
- o lungurita miere
- piper
- o lingurita cimbru poasprat tocat
Ingrediente aluat:
- 500 g faina
- 400 g unt
- 15 g sare
- 2 oua
- 3 linguri lapte
Aluatul se da la rece 3-4 ore
Mod de preparare:
Se topeste slanina, apoi se caleste in ea restul de carne, se lasa sa scada sucul pe care lasa si apoi se da la rece.
Dupa ce carnea s-a racit, se leaga cu 5 oua.
Se mai pun in ea urmatoarele ingrediente : o legatura de patrunjel verde, doua cepe, un catel usturoi, doua linguri mustar, o lingurita miere, piper, cimbru.
Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina sau pesmet tavile pentru tarta.
Din aluat se intind foile care se aseaza in tavi, ridicate pe periti acestora.
Tarta cu carne de miel
Pofta buna!