Tarta cu carne tocata si legume
PrinteazaTarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion.
- 150 g cartofi fainosi
- sare
- 150 g faina
- 80 g unt moale
- 2 cepe
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata mixta
- piper
- boia dulce
- 3 oua
- 150 g smantana
- 150 ml lapte
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi; se fierb in apa cu sare timp de 15-20 de minute.
Se scurg, se lasa sa se racoreasca si se zdrobesc, atata timp cand sunt inca fierbinti. Se framanta un aluat din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si cartofi.
Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se aşază înăuntru aluatul şi se ridică o margine înaltă; se dă la frigider.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă ceapa. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa şi ardeii graşi se călesc 3 min. în ulei încins; se scot.
Se prăjeşte apoi carnea tocată până ce devine sfărâmicioasă; se condimentează cu sare, piper şi ardei gras.
Se amestecă ardeiul gras cu carne tocată şi se repartizează uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi bulion şi se toarnă peste compoziţie.
Se coace tarta cca 40 min. Se serveşte fierbinte sau rece.
Tarta cu carne tocata si legume
Pofta buna!