Tarta de cartofi cu foie gras
PrinteazaO reteta delicioasa de Tarta de cartofi cu foie gras din: foie gras, foitaj, cartofi, supa de gaina, bouqet garni, grasime de gasca, sare si piper.
- 200 g foie gras semipreparat
- 1 sul foitaj
- 8 cartofi mari, cu pulpa tare
- 2 cubulete de supa de gaina
- 1 bouqet garni
- 4 linguri de grasime de gasca
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati cartofii si spalati-i. Puneti-i intr-o oala, acoperiti cu apa, adaugati cubuletele de supa faramitate, 2 linguri de grasime de gasca si legatura de verdeturi. Fierbeti-i pe jumatate circa 10-12 minute. Scurgeti cartofii si taiati-i rondele de grosime egala. Taiati ficatul in felii.
Ungeti o tigaie cu maner, de circa 25 cm diametru. Asezati in coroana, un strat de rondele de cartofi, astfel incat sa se incalece si apoi un al doilea strat. Repartizati feliile de ficat pe cartofi, turnati restul de grasime de gasca topita.
Rumeniţi, la foc iute, partea de dedesubt a acestei „tarte” şi puneţi deoparte. Preîncălziţi cuptorul la treapta 8 (240°C).
Acoperiţi tigaia cu foietaj, îndoind marginile în interior, şi puneţi în cuptor. După 6 min, apăsaţi aluatul pentru a tasa interiorul şi continuaţi coacerea încă 10 min. Dezlipiţi cartofii, mişcând tigaia şi cu ajutorul unui cuţit cu lamă elastică. Răsturnaţi tarta pe un platou şi serviţi imediat.
Tarta de cartofi cu foie gras
Pofta buna!