Tarta de casa cu legume
PrinteazaTarta de casa cu legume din: faina, sare, ulei, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1 linguriţă sare
- 60 ml ulei
- 120 ml apă rece
Pentru umplutură:
- 1 vânătă, tăiată cubuleţe
- 1 dovlecel, tăiat felii subţiri
- 1 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat
- 1 ceapă mare, tăiată
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 250 g roşii, tăiate după preferinţă
- 3 căţei de usturoi
- 300 ml smântână vegetală
- 250 g cartofi fierţi pasaţi
- 150 g brânză vegetală din soia, mărunţită
- 1 legătură pătrunjel
- coajă rasă de lămâie, opţional
- ulei, pentru uns tava
Mod de preparare Tarta de casa cu legume:
Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, apoi torni uleiul şi apa. Amesteci cu o furculiţă până se omogenizează.
Muţi compoziţia pe o suprafaţă pudrată cu făină şi frămânţi până când obţii un aluat omogen care nu se mai ţine de degete.
Il înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece o oră.
Incingi cuptorul.
Amesteci feliile de dovlecel, de ardei gras, vânătă şi ceapa cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, aşezi legumele într-o tavă şi le dai la cuptor 20 de minute.
Adaugi roşiile şi mai ţii la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie legumele.
Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc şi îl dai la cuptorul încins 10-15 minute.
Freci usturoiul pisat cu puţină sare, până obţii o pastă fină. Torni smântână vegetală, adaugi cartofii pasaţi şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Când s-au răcit legumele, pui o parte din compoziţie în forma de tartă şi le nivelezi.
Presari bucăţele de brânză vegetală, torni compoziţia de smântână şi adaugi restul de legume.
Dai la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte tarta.
O serveşti caldă, cu pătrunjel tocat şi coajă rasă de lămâie.
Pofta buna!