Tarta cu creveti din: aluat foietaj, ceapa, ulei, peste, branza, tarhon, creveti, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g aluat foietaj 1 lingură cu ulei de măsline 1/2 ceapă medie, curăţată şi tocată fin 250 g peşte alb 60 g brânză Ceddar, rasă 1 lingură rasă cu tarhon tocat 150 g creveţi fierţi, tăiati mărunt sare […]
Tarta cu cascaval si rosii
PrinteazaTarta cu cascaval si rosii din: faina, apa calduta, zahar, drojdie, ulei, sare, kaizer, rosii, ceapa, oua, smantana, cascaval, sare, piper, oregano, nucsoara.
pentru blat:
- 250 g faina
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
- 10 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare
pentru umplutura:
- 100 g kaizer
- 2 rosii potrivite
- 2 cepe
- 2 oua
- 150 ml smantana
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- oregano
- nucsoara
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă.
Cerni făina şi adaugi un praf de sare.
Faci o adâncitură în mijloc şi pui drojdia, apa călduţă rămasă, uleiul şi frămânţi.
Laşi coca la dospit 30 de minute.
Tai kaizerul şi ceapa cubuleţe, razi caşcavalul şi tai roşiile felii.
Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu kaizerul, caşcavalul, smântână, ceapa, potriveşti de sare şi condimentezi cu piper, oregano şi nucşoară, după gust.
Intinzi blatul pe o suprafaţă plană presărată în prealabil cu făină.
Pui foaia într-o tavă rotundă şi tapetată cu ulei şi faină. Torni umplutura, aşezi feliile de roşii şi razi caşcaval deasupra.
Coci tarta 20-25 de minute.
Tarta cu cascaval si rosii
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tarta cu rubarba si frisca
Tarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Ingrediente aluat: 1 cană făină ¾ cană zahăr ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare de mare 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți 1 ou 2 galbenusuri de ou Ingrediente […]
Pofta buna!
Da, o sa fac si eu tarta asta!