Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]
Tarta cu caspuni si crema de vanilie
PrinteazaTarta cu caspuni si crema de vanilie din: faina, unt, zahar, oua, sare, lapte, esenţă de vanilie sau o păstaie de vanilie, amidon de porumb, faina.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 120 g unt foarte rece
- 70-80 g zahăr
- 1 ou
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 5 gălbenuşuri
- esenţă de vanilie sau o păstaie de vanilie
- 40 g amidon de porumb
- 40 g făină
Mod de preparare:
Tarta cu caspuni si crema de vanilie: Amesteci făina cu untul, cu ajutorul degetelor, până când compoziţia va arăta ca şi pesmetul.
Adaugi zahărul, oul, praful de sare şi puţină apă rece, pentru a se lega aluatul.
Frămânţi puţin, până când aluatul devine compact,rapoi înveleşti aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider circa o oră.
După ce s-a răcit aluatul, îl întinzi în formă şi îl dai la cuptor pentru circa 25 de minute, la 180°C.
Pui gălbenuşurile într-o cratiţă, împreună cu făina şi amidonul, apoi le amesteci până la omogenizare.
Poţi adăuga şi puţin lapte, pentru a te ajuta la manevrare.
Amesteci foarte bine cu un tel, apoi adaugi şi zahărul şi omogenizezi foarte bine, să nu rămână cocoloaşe.
După aceea, adaugi şi restul de lapte şi amesteci din nou, pe urmă pui esenţa de vanilie şi omogenizezi.
Aşezi cratiţa la foc mediu, amestecând continuu până se îngroaşă crema.
Dai apoi crema la frigider, într-un bol, până se răceşte.
După ce s-a copt crusta, o laşi să se răcească, apoi pui crema răcită şi deasupra căpşunele. Laşi tarta la frigider peste noapte.
Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară
Pofta buna!