Tartă cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra, smantana, praf de chili si fulgi de ardei.
- 250 g faina
- 170 g unt
- 5 oua
- 40 g zahar pudra
- sare
- piper
- 6 smochine proaspete
- 18 castane (la vid)
- 250 g cascaval ras
- 150 g branza proaspata de capra
- 300 g smantana
- 1 varf de cutit de praf de chili
- 1 varf de cutit de fulgi de ardei
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, 120 g unt rece, 2 oua, zahar pudra si sare. Se modeleaza o bila de aluat si se infasoara in folie transparenta; se da frigider circa 60 de minute.
Apoi se intinde o foaie ddin acest aluat si se asaza intr-o forma de tarta (32 cm).
Se introduce din nou in frigider. Se spala smochinele, se sterg si se taie sferturi. Castanele se toaca. Cascavalul se topeste la bain-marie, cu 50 g unt; se paseaza.
Se inglobeaza cu atentie branza de capra si smantana, apoi 3 oua, pe rand, pana ce ia nastere o compozitie omogena.
Se condimenteaza cu sare, piper, fulgi de ardei si chili. Se inchinge cuptorul la 160 C. Se asaza pe blat smochinele si castanele si se toarna deasupra sosul de cascaval.
Se coace tarta 45 de minute.
Tartă cu castane
Pofta buna!