Tarta cu ceapa, praz si bacon
PrinteazaTarta cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana, telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.
aluat:
- 50 g faina
- 100-150 ml apa calda
- 1 lingurita drojdie uscata
- sare
umplutura:
- 150 ml smantana
- 50 g telemea
- 4 cepe
- 2 fire de praz
- 400 g bacon
- sare
- piper
- seminte de chimen
- 1 ou pentru uns tava
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru aluat şi lăsaţi-l acoperit la crescut. Din acest aluat întindeţi 2 foi mari, pentru tava de aragaz.
Puneţi o foaie în tava unsă şi tapetată.
Pentru umplutură, amestecaţi smântână cu telemeaua, sare şi piper şi turnaţi peste foaia de aluat.
Tocaţi prazul şi ceapa mărunt şi reparti- zaţi-le peste umplutură. Din loc în loc puneţi felii de bacon.
Acoperiţi cu foaia rămasă de aluat unsă cu ou bătut. înţepaţi din loc în loc cu furculiţa şi presăraţi seminţe de chimen deasupra.
Coaceţi la foc potrivit.
Tarta cu ceapa, praz si bacon
Pofta buna!