Tartă cu ceapă roşie
PrinteazaO reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet.
- 2 cepe rosii mari
- 3 linguri ulei
- 2 linguri ierburi de Provence
- 4-5 linguri otet de vin rosu
- sare
- 1 lingura zahar brun
- 200 ml lapte batut
- 5 oua
- 200 g branza de vaci grasa
- 150 ml smantana grasa
- piper
- sare
- unt si pesmet pentru forma
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei, la foc moale. Când devine roz, se presară ierburi de Provence şi se toarnă oţet; se potriveşte, după gust, de sare şi zahăr. Se amestecă bine şi se acoperă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 15-20 min.
Eventual se mai adaugă apă; apoi ceapa fiartă se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180 °C. într-un castron se bat ouăle cu lapte bătut, brânză de vaci şi smântână; se adaugă sare. Se unge o formă de tartă (0 24 cm), apoi se tapetează cu pesmet; se toarnă o parte din amestecul de ou şi se presară piper.
Se aşază ceapa şi se toarnă restul de amestec de ou. Se coace la cuptor 35 min., până ce se rumeneşte la suprafaţă.
Tartă cu ceapă roşie
Pofta buna!