Tarta cu ceapa verde si cas
PrinteazaTarta cu ceapa verde si cas din: faina, unt, apa, sare, cas, smantana, sare, piper alb, condiment, oua, ceapa verde, marar, amidon.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 60 ml apa
- sare
pentru umplutura:
- 500 g cas proaspat
- 3-4 linguri smantana degresata sau iaurt
- sare
- piper alb macinat
- condiment din legume uscate
- 2-3 oua
- 3-4 fire ceapa verde
- 1 1 legatura marar
- optional, 1 lingura faina sau amidon
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina, adaugi sarea, untul rece tăiat în cubuleţe şi apa rece, apoi frămânţi până omogenizezi aluatul, îmbraci aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru aproximativ 1 oră.
Pentru umplutură, mărunţeşti caşul cu smântână şi mixezi până obţii o cremă omogenă, pe care o sărezi după gust şi o condimentezi cu piper, mărar, condiment din legume uscate şi ceapă verde fin tocată.
Va rezulta o umplutură moale, în care încorporezi ouăle bătute şi, pentru o închegare mai rapidă, făina sau amidonul.
Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie cu ajutorul căreia tapetezi o formă ovală sau rotundă pentru tartă.
Indepărtezi aluatul în exces şi îl modelezi sub forma unor benzi, înţepi din loc în loc aluatul de pe baza vasului, ca să nu se ridice la copt.
Coci aluatul la foc mediu, 15-20 de minute. Scoţi vasul din cuptor şi întinzi umplutura, după care decorezi cu restul de aluat.
Coci tarta circa 40 de minute, până când prinde o crustă deasupra şi se rumeneşte uşor. Serveşti tarta de preferinţă rece.
Tarta cu ceapa verde si cas
Pofta buna!