Tarta cu ceapa verde, rosii si mac
PrinteazaTarta cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte, rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper.
- 300 g faina
- 200 g margarina/unt
- 3 oua
- sare
- lapte (optional)
umplutura:
- 500 g rosii
- 2 linguri ulei
- 200 ml lapte
- 200 g mac
- 1 legatura ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru aluat, adăugând puţin lapte, dacă este cazul, până obţineţi un aluat potrivit de tare. întindeţi din aluat o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Peste foaie presăraţi ceapă verde tăiată mărunt.
Opriţi câteva cozi de ceapă pentru ornare. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-leîn jumătăţi. Aşezaţi-le în tavă, peste ceapă. Opăriţi macul cu laptele fierbinte, lăsaţi 10 minute să se absoarbă tot laptele şi apoi adăugaţi uleiul, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută împărţiţi cu o linguriţă pe fiecare jumătate de roşie. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte. Coaceti tarta la foc potrivit.
Tarta cu ceapa verde, rosii si mac
Pofta buna!