Tarta cu ceapa verde, rosii si mac

Printeaza

Tarta cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte, rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_verde_rosii_si_mac

  • 300 g faina
  • 200 g margarina/unt
  • 3 oua
  • sare
  • lapte (optional)

umplutura:

  • 500 g rosii
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 g mac
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru aluat, adăugând puţin lapte, dacă este cazul, până obţi­neţi un aluat potrivit de tare. întindeţi din aluat o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Peste foaie presăraţi ceapă verde tăiată mărunt.

Opriţi câteva cozi de ceapă pentru ornare. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-leîn jumătăţi. Aşezaţi-le în tavă, peste ceapă. Opăriţi macul cu laptele fierbinte, lăsaţi 10 minute să se absoarbă tot laptele şi apoi adăugaţi uleiul, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută împărţiţi cu o linguriţă pe fiecare jumătate de roşie. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte. Coaceti tarta la foc potrivit.

Tarta cu ceapa verde, rosii si mac

Tarta_cu_ceapa_verde_rosii_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.