Tarta cu ciocolata, alune si capsuni
PrinteazaTarta cu ciocolata, alune si capsuni din: aluat de patiserie, ciocolată neagră, alune de pădure, ou, smântână pentru cremă, unt, zahăr, făină, căpşuni.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de patiserie
- 70 g ciocolată neagră
- 30 g alune de pădure
- 1 ou
- 1 lingură de smântână pentru cremă
- 15 g unt
- 30 g zahăr
- 1 lingură făină
- căpşuni cât cuprinde
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 210 grade Celsius. Tai căpşunile felii subtiri. întinzi bine aluatul, să fie egal în toate părţile, nici prea subţire, dar nici foarte gros.
Il pui pe o foaie de copt, într-o tavă întinsă. încălzeşti smântână şi iei de pe foc, apoi adaugi ciocolata tăiată mărunt. Amesteci până se topeşte.
Adaugi oul, untul, zahărul şi făina şi alunele pisate, făcute pudră. Pui mixtura de ciocolată pe aluatul de pizza, aşa cum procedezi în cazul unei pizze normale, cu sosul de tomate.
Coci aluatul circa 20 de minute, apoi adaugi feliuţele de căpşuni pe toată suprafaţa aluatului de pizza.
Tarta cu ciocolata, alune si capsuni
Pofta buna!