Tarta de ciocolata si branza

Printeaza

Tarta de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus, ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si smantana.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 225 g unt rece
  • 1 galbenus
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu cafea
  • 325 g frisca
  • 250 g branza de vaci
  • 5 linguri miere
  • 350 g smantana

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, zahăr vanilat, 125 g unt şi gălbenuş. Se întinde o foaie de aluat rotundă ( 30 cm).

Se tapetează cu această foaie o formă de tartă ( 24 cm) unsă; se dă la frigider 30 min.

Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt, peste care se pun boabe de fasole pentru îngreunat. Se încinge cuptorul la 190°C.

Se coace blatul cca 23 min. Se îndepărtează apoi foaia de hârtie cu tot cu boabele. Se toacă ambele tipuri de ciocolată.

Se încălzesc cu 125 g frişcă şi 100 g unt, amestecând până ce se topeşte complet ciocolata. Se înglobează 125 g brânză de vaci.

Se aşază pe blat şi se dă la frigider cca 3 ore.

Se amestecă brânza de vaci cu miere şi smântână. Se bate frişca şi se înglobează.

Se aşază pe tartă şi se serveşte eventual cu lichior de ouă.

 

Tarta de ciocolata si branza

Tarta_de_ciocolata_si_branza

Pofta buna!

 

 

 

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară

Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]

 

retete

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.