Tartă cu ciocolată si cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu ciocolata si cocos din: biscuiti amaretto sau de ovaz, unt, miez ras de cocos, crema mascarpone, oua, lapte, zahar, unt, coaja rasa de lamaie, ciocolata neagra si ciocolata alba.
- 400 g biscuiti amaretto sau de ovaz
- 100 g unt
umplutura:
- 250 g miez ras de cocos
- 250 g crema de mascarpone
- 4 oua
- 250 ml lapte
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 200 g ciocolata neagra – rupta in bucatele sau fulgi de ciocolata
ornare:
- 250 g ciocolatra neagra
- aschii de ciocolata alba, neagra
Mod de preparare:
Topiţi untul. Sfărâmaţi biscuiţii puşi într-o pun¬gă, până când obţineţi un pesmet fin, uniform. Amestecaţi pesmetul cu untul topit şi tapetaţi cu acest amestec o tavă de tarte, cu diametrul de 25cm, unsă cu unt.
Acoperiţi şi marginile tăvii cu aluatul de pesmet. Coaceţi aest blat de tartă la foc potrivit, timp de 15 – 20 de minute, apoi lăsaţi-l la răcit în tavă.
Pentru umplutură, amestecaţi la bain-marie ouăle bătute cu zahărul, crema şi laptele până când crema începe să se îngroaşe.
Luaţi crema de pe foc, lăsaţi-o să se răcească, dar amestecaţi din când în când în ea. Când este numai călduţă, adăugaţi miezul de cocos şi coaja de lămâie. Amestecaţi pentru omogenizare.
Când crema este rece, adăugaţi fulgii sau bucăţelele de ciocolată, untul, amestecaţi şi puneţi umplutura peste blatul copt şi răcit. Nivelaţi umplutura şi puneţi tarta la frigider.
Pentru ornare, topiţi ciocolata şi turnaţi-o deasupra cât este caldă.
Intindeţi-o cu un cuţit şi puneţi deasupra fâşii subţiri de ciocolată, aşchii desprinse cu un cuţit ascuţit dintr-o bucată mai mare de ciocolată de menaj.
Tartă cu ciocolată si cocos
Pofta buna!