Tarta cu ciocolata si lichior de menta

Printeaza

Tarta cu ciocolata si lichior de menta din: faina, unt, zahar, smantana rece, smântână de frişcă, ciocolată neagră, unt fără sare, lichior de mentă, frunze de mentă, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 120 g unt
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri cu smântână rece
  • unt pentru uns

Pentru umplutura:

  • 220 g smântână de frişcă
  • 500 g ciocolată neagră
  • 100 g unt fără sare
  • 2 linguri cu lichior de mentă
  • frunze de mentă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă repede făina cernută, untul rece tăiat în cubuleţe, zahărul şi smântână. înfoliază aluatul obţinut şi ţine-l la rece o jumătate de oră.

Unge cu unt tava de copt (diametru 26 cm) şi întinde aluatul.

Acoperă cu o folie, pune deasupra boabe de fasole sau orez şi dă-o la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru umplutură, încălzeşte smăntăr.a de frişcă fără s-o fierbi.

Pune ciocolati ruptă în bucăţi şi amestecă până ce aceasta se topeşte. Adaugă untul, iar după ce acesta s-a încorporat, toarnă lichiorul de mentă.

Pune umplutura de ciocolată în crusta de tartă, nivelează cu o spatulă şi ţine la rece minimum o oră.

Serveşte tarta cu frunze de mentă proaspete, pudrată cu zahăr după gust.

 

Tarta cu ciocolata si lichior de menta

Tarta_cu_ciocolata_si_lichior_de_menta

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.