Tarta cu ciocolata si lichior de menta
PrinteazaTarta cu ciocolata si lichior de menta din: faina, unt, zahar, smantana rece, smântână de frişcă, ciocolată neagră, unt fără sare, lichior de mentă, frunze de mentă, zahar pudra.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 120 g unt
- 60 g zahăr
- 2 linguri cu smântână rece
- unt pentru uns
Pentru umplutura:
- 220 g smântână de frişcă
- 500 g ciocolată neagră
- 100 g unt fără sare
- 2 linguri cu lichior de mentă
- frunze de mentă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă repede făina cernută, untul rece tăiat în cubuleţe, zahărul şi smântână. înfoliază aluatul obţinut şi ţine-l la rece o jumătate de oră.
Unge cu unt tava de copt (diametru 26 cm) şi întinde aluatul.
Acoperă cu o folie, pune deasupra boabe de fasole sau orez şi dă-o la cuptor pentru 25 de minute.
Pentru umplutură, încălzeşte smăntăr.a de frişcă fără s-o fierbi.
Pune ciocolati ruptă în bucăţi şi amestecă până ce aceasta se topeşte. Adaugă untul, iar după ce acesta s-a încorporat, toarnă lichiorul de mentă.
Pune umplutura de ciocolată în crusta de tartă, nivelează cu o spatulă şi ţine la rece minimum o oră.
Serveşte tarta cu frunze de mentă proaspete, pudrată cu zahăr după gust.
Tarta cu ciocolata si lichior de menta
Pofta buna!
A iesit buna tarta?