Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură Mod de […]
Tarta cu ciocolata, nuci si frisca
PrinteazaTarta cu ciocolata, nuci si frisca din: faina, ulei, apa, lapte, sare, nuci, zahar, oua, frisca lichida, ciocolata neagra.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 80 ml ulei
- 50 ml apă
- 50 ml lapte
- un praf sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 70 g nuci
- 100 g unt
- 70 g zahăr
- 2 ouă
- 220 ml frişcă lichidă
- o lingură făină
- 100 g ciocolată neagră
Ingrediente pentru servit:
- 200 g mieji de nucă întregi
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune făina într-un vas si se face un gol în mijloc unde se pun sarea şi lichidele.
Se amestecă rapid pentru a obţine un aluat omogen care se întinde şi se transferă în forma de copt.
Pentru umplutură, se mixează nucile, iar untul se freacă cu zahărul şi apoi ti se adaugă nucile măcinate.
Se amestecă, se pun ouăle şi se amestecă în continuare.
Ciocolata se topeşte în frişca fiartă şi se adaugă în compoziţie, apoi se pune făina.
Se toarnă crema peste aluat şi se coace 25 de minute. Se aduce rece, cu mieji întregi de nucă pe deasupra.
Tarta cu ciocolata, nuci si frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu ciocolata alba si coacaze
Pofta buna!