Tarta cu ciocolată şi nuci Macadamia
PrinteazaO reteta de tarta cu ciocolata si nuci macadamia din: aluat, ciocolata neagrqa, frisca, amaretto, oua, zahar tos, nuci macadamia si zahar pudra.
- 375 g aluat pentru prăjituri
- 200 g ciocolată neagră, bucăţele
- 2 linguri frişcă lichidă
- o lingură de amaretto sau coniac (opţional)
- 2 ouă mari, plus 1 gălbenuş
- 50 g zahăr tos
- 85 g nuci Macadamia, bucăţele
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170°C. Se întinde aluatul pentru prăjituri până ajunge de grosimea unei monede şi se decupează 4 forme de tartă (aprox. 10 x 3 cm). Se înlătură excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se nivelează marginile.
Se lasă să se întărească în frigider aprox. 30 de minute. Se înfăşoară în hârtie pentru copt şi se coace orb pe o tavă aprox. 15 minute.
Se îndepărtează hârtia şi pietrele şi se mai lasă la cuptor aprox. 3-5 minute, până aluatul capătă o textură aurie, de biscuit.
În timp ce aluatul se coace, se topesc în bain-marie ciocolata şi frişca amestecate cu alcool (dacă e cazul). Între timp se bat ouăle, gălbenuşul şi zahărul, până se transformă într-o spumă.
Se încorporează ciocolata topită şi mare parte din cantitatea de nuci.
Se împarte amestecul de ciocolată în forme şi se presară cu restul de nuci. Tartele necoapte încă pot fi acum congelate. Se coc timp de 12 minute (sau 20 dacă au fost îngheţate în prealabil). Căpăcelele tartelor se vor umfla în vreme ce mijlocul va rămâne moale. Se servesc ornate cu zahăr pudră.
Tarta cu ciocolată şi nuci Macadamia
Pofta buna!