Tarta cu ciocolata, pere si bezea
PrinteazaO reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat.
blatul:
- 250 g biscuiti de cacao
- 200 g unt
umplutura:
- 3 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- 4 linguri amidon
- 600 ml lapte
- 100 g ciocolata neagra
- 4 pere
- 50 g zahar tos
- 3 linguri apa
bezea:
- 3 albusuri
- 125 g zahar pudra
- 1 lingurita zahar vanilat
Mod de preparare:
Puneţi biscuiţii într-o pungă şi pisaţi-i cât mai mărunt apoi amestecaţi-i cu untul topit. Tapetaţi o formă rotundă de tarte, unsă şi tapetată, (diametrul 23cm) cu compoziţia obţinută. Pentru umplutură, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, adăugând puţin lapte dacă este necesar pentru buna omogenizare.
Când amestecul este omogen, adăugaţi restul de lapte şi amestecaţi bine. Puneţi această compoziţie la bain-ma- rie, amestecaţi încontinuu până când se îngroaşă suficient. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata topită şi amestecaţi bine. Curăţaţi perele, tăiaţi-le în felii sau cubuleţe, puneţi-leîntr- o cratiţă cu zahărul tos şi apa şi fierbeti-le până când se înmoaie şi siropul se îngroaşă.
Peste blatul de biscuiţi turnati compoziţia cu lapte, deasupra repartizaţi perele fierte în sirop. Peste acestea puneţi cu o lingură albuşurile bătute spumă cu zahărul şi vanilia. Pentru un efect mai decorativ, puneţi bezeaua cât mai neregulat.
Coaceţi prăjitura la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Când bezeaua s-a rumenit uniform, puteţi să o scoateţi din cuptor, lăsaţi-o 10 minute la răcit, apoi puteţi s-o tăiaţi.
Tarta cu ciocolata, pere si bezea
Pofta buna!