Tarta de ciocolata cu zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de ciocolata cu zmeura din: tarta, gem de zmeura, ciocolata amaruie, unt, zahar tos, migdale, cacao, galbenusuri, esenta de vanilie, zmeura si lichior de zmeura.
- 1 pachet de tarta
- 3 linguri gem de zmeura
- 100 g ciocolata amaruie
- 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 100 g zahar tos
- 50 g migdale macinate
- 50 g cacao
- 3 galbenusuri
- 1 lingura esenta de vanilie
- 200 g zmeura pentru ornat
- 2 linguri lichior de zmeura
Mod de preparare:
Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Aşază aluatul într-o formă şl unge-l cu gemul Topeşte ciocolata şi apoi lasă să se răcorească.
Amestecă ciocolata cu untul, zahârul, migdalele, cacaoa, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi 2 linguri de apă. Toarnă în formă şi nivelează suprafaţa.
Dă la cuptor 20 min. Lasă să se răcorească timp de 30 minute înainte de a servi. Intre timp, amestecă fructele proaspete cu gemul şi ornează fiecare felie cu o lingură din amestec.
Tarta de ciocolata cu zmeura
Pofta buna!