Tarta cu cirese si branza
PrinteazaTarta cu cirese si branza din: faina, drojdie, zahar, sare, oua, unt, lapte, cirese, mascarpone, vanilie, iaurt, lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 60 g zahăr
- 1 vârf linguriţă sare
- 1 ou
- 75 g unt
- 200 ml lapte
Pentru umplutură:
- 300 g cireşe
- 100 g zahăr
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 500 g iaurt gras
- esenţă de vanilie
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- coajă de lămâie rasă
Pentru aluatul de deasupra:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas, faci în centru o adândtură şi pui drojdia, laptele cald şi amestec uşor.
Adaugi zahărul, sarea, oul şi untul moale.
Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi şi-l laşi o jumătate de oră la loc cald.
Pui ciresele fără sâmburi pe foc, împreună cu zahărul. După un sfert de oră, stingi focul şi le laşi la răcit.
Separat, amesteci mascarpone cu iaurtul, cu zahărul şi cu o linguriţă de esenţă de vanilie.
Adaugi, pe rând, câte un ou, apoi coaja de lămâie rasă.
Intinzi aluatul în formă, îl înţepi cu furculiţa şi-l acoperi cu crema de mascarpone amestecată cu cirese.
La final, omogenizezi ingredientele pentru aluatul de deasupra, apoi îl dai prin râzătoare.
Ţii la cuptor până se rumeneşte. Portionezi tarta când s-a răcit.
Tarta cu cirese si branza
Pofta buna!