Tarta cu cirese si branza

Printeaza

Tarta cu cirese si branza din: faina, drojdie, zahar, sare, oua, unt, lapte, cirese, mascarpone, vanilie, iaurt, lamaie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 60 g zahăr
  • 1 vârf linguriţă sare
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 200 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 300 g cireşe
  • 100 g zahăr

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g iaurt gras
  • esenţă de vanilie
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • coajă de lămâie rasă

Pentru aluatul de deasupra:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas, faci în centru o adândtură şi pui drojdia, laptele cald şi amestec uşor.

Adaugi zahărul, sarea, oul şi untul moale.

Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi şi-l laşi o jumătate de oră la loc cald.

Pui ciresele fără sâmburi pe foc, împreună cu zahărul. După un sfert de oră, stingi focul şi le laşi la răcit.

Separat, amesteci mascarpone cu iaurtul, cu zahărul şi cu o linguriţă de esenţă de vanilie.

Adaugi, pe rând, câte un ou, apoi coaja de lămâie rasă.

Intinzi aluatul în formă, îl înţepi cu furculiţa şi-l acoperi cu crema de mascarpone amestecată cu cirese.

La final, omogenizezi ingredientele pentru aluatul de deasupra, apoi îl dai prin râzătoare.

Ţii la cuptor până se rumeneşte. Portionezi tarta când s-a răcit.

 

Tarta cu cirese si branza

Tarta_cu_cirese_si_branza

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.