Tartă cu cireşe si coaja de lamaie
PrinteazaTartă cu cireşe si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina.
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de:
- 300 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 150 g margarină (unt)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 500-700 g cireşe (în funcţie de tavă)
- 3 ouă
- 5 linguri zahăr tos
- 3 linguri făină
- 3 linguri smântână
- 2 linguri griş
Pentru glazură ai nevoie de:
- 1 plic gelatină roşie sau, mai simplu, doar zahăr pudră
Cum procedezi pentru aluat:
Freci margarina cu zahărul pudră, adaugi coaja de lămâie, ouăle, zahărul vanilat şi făina. Aluatul rezultat îi dai la rece pentru o oră. Apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Cum procedezi pentru umplutură:
Pui cireşele în apă rece cu multe cuburi de gheaţă pentru a scoate mai uşor sâmburii, după care le presari cu 1 lingură de zahăr şi cu griş şi le laşi să se scurgă. Separat, amesteci ouăle cu 3 linguri de zahăr la bain-marie, adaugi făina şi smântână şi amesteci încontinuu până se îngroaşă.
Peste aluatul din tavă presari 1 lingură de zahăr tos, aşezi fructele şi torni compoziţia fiartă la bain-marie. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.
Când e gata, iei tava din cuptor, o laşi să se răcorească, apoi torni gelatină roşie, pregătită conform instrucţiunilor de pe plic sau zahăr
Poftă bună!