Tartă cu cireşe si coaja de lamaie

Printeaza

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina.

Ingrediente:

Pentru aluat ai nevoie de:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g margarină (unt)
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 500-700 g cireşe (în funcţie de tavă)
  • 3 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri griş

Pentru glazură ai nevoie de:

  • 1 plic gelatină roşie sau, mai simplu, doar zahăr pudră

 

Cum procedezi pentru aluat:

Freci margarina cu zahărul pudră, adaugi coaja de lămâie, ouăle, zahărul vanilat şi făina. Aluatul rezultat îi dai la rece pentru o oră. Apoi întinzi o foaie şi o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Cum procedezi pentru umplutură:

Pui cireşele în apă rece cu multe cuburi de gheaţă pentru a scoate mai uşor sâmburii, după care le presari cu 1 lingură de zahăr şi cu griş şi le laşi să se scurgă. Separat, ames­teci ouăle cu 3 linguri de zahăr la bain-marie, adaugi făina şi smântână şi amesteci încontinuu până se îngroaşă.

Peste aluatul din tavă presari 1 lingură de zahăr tos, aşezi fructele şi torni compoziţia fiartă la bain-marie. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.

Când e gata, iei tava din cuptor, o laşi să se răcorească, apoi torni gelatină roşie, pregătită conform instrucţiunilor de pe plic sau zahăr

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.