Tarta cu citrice si ghimbir

Printeaza

Tarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos, smantana, coaja de lamaie, suc de lamaie si gelatina.

 

Ingrediente:Tarta_cu_citrice_si_ghimbir

  • 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti
  • 75 g unt, topit
  • 300 g crema de branza
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 250 g urda
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml smantana
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamiae
  • sucul si coaja de la 2 lamai verzi
  • 2 foi de gelatina , inmuiate in apa calduta cateva minute, sau 1 pliculet de gelatina.

 

Mod de preparare:

Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit. Pune compozi­ţia într-o tavă cu baza detaşa­bilă şi diametrul de cea 20 cm; dă la frigider 15 min.

Intr-un robot, amestecă cre­ma de brânză, urda, zahărul şi smântână, până rezultă un amestec cremos.

Intr-o cratiţă, încălzeşte uşor sucul de lămâie şi lămâie ver­de, până de înfierbântă, dar fă­ră să dea în clocot.

Adaugă ge­latina, amestecând până se di­zolvă. Adaugă acest amestec, impreună cu coaja de lămâie rasă, la compoziţia cu brânză.

Amestecă bine. Toarnă apoi cu lingura pe blatul de biscuiţi, nive­lează şi lasă la răcit cam 4 ore.

Ca să scoţi tarta, înfăşoară un prosop ud şi fierbinte în jurul tăvii. Aşază tava pe un pahar larg şi presează uşor marginile, ca să iasă tarta.

Tarta cu citrice si ghimbir

Tarta_cu_citrice_si_ghimbir

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    tarta cu citrice, intotdeauna este preferata mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.