Tarta cu citrice si ghimbir
PrinteazaTarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos, smantana, coaja de lamaie, suc de lamaie si gelatina.
- 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti
- 75 g unt, topit
- 300 g crema de branza
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- 250 g urda
- 150 g zahar tos
- 150 ml smantana
- sucul si coaja rasa de la 1 lamiae
- sucul si coaja de la 2 lamai verzi
- 2 foi de gelatina , inmuiate in apa calduta cateva minute, sau 1 pliculet de gelatina.
Mod de preparare:
Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit. Pune compoziţia într-o tavă cu baza detaşabilă şi diametrul de cea 20 cm; dă la frigider 15 min.
Intr-un robot, amestecă crema de brânză, urda, zahărul şi smântână, până rezultă un amestec cremos.
Intr-o cratiţă, încălzeşte uşor sucul de lămâie şi lămâie verde, până de înfierbântă, dar fără să dea în clocot.
Adaugă gelatina, amestecând până se dizolvă. Adaugă acest amestec, impreună cu coaja de lămâie rasă, la compoziţia cu brânză.
Amestecă bine. Toarnă apoi cu lingura pe blatul de biscuiţi, nivelează şi lasă la răcit cam 4 ore.
Ca să scoţi tarta, înfăşoară un prosop ud şi fierbinte în jurul tăvii. Aşază tava pe un pahar larg şi presează uşor marginile, ca să iasă tarta.
Tarta cu citrice si ghimbir
Pofta buna!
tarta cu citrice, intotdeauna este preferata mea