Tarta cu ciuperci si ardei capia
PrinteazaTarta cu ciuperci si ardei capia din: făină, unt, smântână, ciuperci, ceapa, ardei capia, ulei, caşcaval, oua, sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g făină
- 150 g unt
- 2 linguri smântână
- un praf sare
Ingredinete pentru umplutură:
- 400 g ciuperci
- 2 cepe
- un ardei capia roşu
- 2 linguri ulei
- 100 g caşcaval ras
- 2 ouă
- un praf de sare
- condimente (piper, cimbru, boia dulce de ardei)
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pentru blat într-un vas, se amestecă bine până se obţine un aluat usor de modelat, se împachetează în folie alimentară.şi se dă la rece.
Cât timp stă aluatul la frigider, se prepară umplutura: se sotează in ulei ceapa tocată, se adaugă ciupercile tocate mărunt şi câteva linguri de apă.
Se toacă ardeiul cubulete mici, se pune peste ciuperci $i se lasă pe foc, amestecând mereu până se pătrund bine ciupercile.
Se condimentează cu sare, piper, cimbru si boia, după care se adaugă caşcavalul si un ou bătut.
Intr-o tavă rotundă, se întind două treimi din aluat si se adaugă umplutura.
Din restul de aluat se întinde o foaie din care se taie fâşii care se vor aşeza deasupra tartei.
Se ung fâşiile cu ou bătut si se pune tava în cuptorul bine încins, pentru 15 minute, iar apoi la foc mediu încă 20 de minute până se rumeneşte.
Tarta cu ciuperci si ardei capia
Pofta buna!