Tarta cu ciuperci si branza
PrinteazaTarta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, otet, sare, ou, ciuperci, branza dulce de vaci, telemea, cimbru, sare, piper.
aluat:
- 750 g faina
- 175 g unt
- 75 ml apa rece
- 1 lingura de otet sau zeama de lamaie
- 1 lingurita sare
- 1 ou
umplutura:
- 500 g ciuperci
- 300 g branza dulce de vaci
- 200 g telemea
- 4 oua
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele pentru aluat şi frământaţi 10 minute un aluat potrivit de tare.
Puneţi aluatul înfăşurat în folie, la frigider pentru 20 de minute. Intindeţi apoi din aluat o foaie într-o tavă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Amestecaţi brânza de vaci cu telemeaua şi cu 4 ouă bătute. Condimentati amestecul, adăugaţi ciupercile şi ceapa călite timp de 15 minute şi turnati-l apoi peste foaia din tavă. Coaceţi tarta la foc potrivit.
Tarta cu ciuperci si branza
Pofta buna!