Tartar de Ton cu Avocado din: ton, avocado, ceapa verde, ulei de susan, sos de soia, suc de lamaie, sare de mare, piper. Redescoperă tonul într-o prezentare de excepție cu acest tartar de ton răcoros, o rețetă care echilibrează perfect texturile delicate cu aromele orientale. Amestecul de ton proaspăt, avocado cremos, ceapă verde crocantă, îmbogățit […]
Tarta cu ciuperci si carne de pui
PrinteazaTarta cu ciuperci si carne de pui din: faina, unt, sare, piept de pui, conserva ciuperci, ardei, oua, kefir, pesmet, boia, cimbru, patrunjel, ulei, susan.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 vârf cuţit de sare
Umplutură:
- 1 piept de pui
- 1 conservă ciuperci
- 1 ardei roşu
- 4 ouă
- 250 g kefir
- 5 linguri pesmet
- 2 linguri făină
- boia de ardei dulce
- cimbru
- pătrunjel verde
- ulei
- susan
- sare
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas; se adaugă cubuleţe de unt, sare şi oul bătut.
Se frământă un aluat omogen, care se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la frigider 1 oră.
Se taie carnea cubuleţe, se presară boia de ardei dulce, cimbru şi sare şi se prăjeşte de jur-împrejur, 20-25 min.
Se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic. Se presară pătrunjelul tocat şi se lasă să se răcească amestecul.
Se bat 3 ouă plus un albuş cu puţină sare, apoi se adaugă kefirul şi se omogenizează.
La final se înglobează pesmetul şi făina. Se toarnă peste compoziţia de carne şi se amestecă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se îmbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă; se adaugă umplutura, se decupează surplusul de aluat şi se aduc marginile peste umplutură.
Se unge aluatul cu un gălbenuş diluat cu câţiva stropi de lapte. Se presară susan şi se coace 45-50 min.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!