din: sarlote, ulei, otet, zahar, aluat foitaj, faina, castane, cimbru, morcovi, varza, ciuperci, ulei, unt, vin. Ingrediente: 550 g şalote de mărime medie 2 linguri ulei 2 linguriţe de oţet balsamic 1 1/2 linguri de zahăr 320 g aluat foitaj, din comerţ făină, pentru presărat 100 g de […]
Tarta cu ciuperci, nuci si rozmarin
PrinteazaTarta cu ciuperci, nuci si rozmarin din: nuci obişnuite, nuci braziliene, ulei de nucă de cocos, sare, nuci caju, untdelemn de măsline, usturoi, suc de lamâie, tamari, arpagic, rozmarin, piper negru, ciuperci, căpăţână de telină.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de nuci obişnuite
- 1/2 ceaşcă de nuci braziliene
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
- 1linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de nuci caju
- 2 linguri de untdelemn de măsline
- 1 căţel de usturoi, pisat
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 linguri de tamari
- 1 lingură de arpagic, mărunţit
- 1/2 lingură de rozmarin, mărunţit
- 1/2 linguriţă de piper negru
- 1/2 ceaşcă de ciuperci, feliate subţire
- 1/2 ceaşcă de căpăţână de telină, feliată subţire
Mod de preparare:
Tarta cu ciuperci, nuci si rozmarin: Pentru a pregăti crusta, puneţi nucile obişnuite şi pe cele braziliene, uleiul de nucă de cocos lichid într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Apăsaţi crusta în farfurii mici pentru plăcintă. Pisaţi nucile caju până se mărunţesc bine.
Adăugaţi treptat untdelemnul de măsline, usturoiul, sucul de lămâie şi tamari şi procesaţi până se omogenizează.
La sfârşit, adăugaţi verdeţurile proaspete şi piperul şi pulsaţi scurt.
Puneţi un strat de ciuperci feliate şi felii subţiri de ţelină în fiecare farfurie de plăcintă.
Umpleţi cu sosul caju şi serviţi.
Pofta buna!
Tarta de castane cu sos de ciuperci
ciuperci, oua, bacon, smantana, ulei, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 600 g ciuperci albe proaspete o ceapă 100 g cuburi de bacon 4 ouă 100 g smântână 2 linguri ulei sare piper 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Baconul se căleşte în ulei cu […]
Pofta buna!