Tarta cu ciuperci si nucsoara
PrinteazaTarta cu ciuperci si nucsoara din: faina, margarina, oua, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, sare, piper, branza, nucsoara.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g margarină
- 1 ou
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 500 g ciuperci amestecate
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- 30 g margarină
- 2 ouă
- 200 g smântână
- sare
- piper
- 100 g brânză rasă (caşcaval)
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Intr-un castron pui făina, margarina rece (tăiată felioare subţiri), adaugi oul băţut puţin şi sarea. Faci un aluat pe care îl înveleşti în folie şi îl mai laşi timp de 30 de minute la frigider.
După aceea, întinzi o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă de tartă, acoperind şi laturile tăvii care a fost întâi unsă cu grăsime.
Inţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc şi îl dai la copt, la foc mijlociu (200 de grade C) pentru circa 10 minute. Cureţi ciupercile, eventual le speli scurt sub un jet de apă (dacă foloseşti cuperci din borcan, le scurgi bine de zeamă).
Intr-o tigaie, încingi margarina în care prăjeşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, adaugi şi ciupercile tăiate felii, dar nu prea subţiri. Le laşi timp de 5 minute pe foc şi apoi răstorni totul peste aluatul din tavă.
Baţi ouăle cu smântână cu ajutorul telului, pui sare, piper şi nucşoară rasă (se pune ceva mai multă sare şi piper, pentru un gust mai accentuat).
Adaugi brânza rasă, răstorni compoziţia în mod uniform peste ciuperci şi o dai iarăşi la cuptor, la aceeaşi temperatură de mai înainte, timp de 25-30 de minute.
Când e gata, lasi tarta cam 5 minute în tavă, să se răcească puţin, apoi o scoţi din formă şi o aşezi pe un platou.
Tarta cu ciuperci si nucsoara
Pofta buna!