Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni
PrinteazaTarta cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara, manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si patrunjel.
- 200 g cartofi
- 1/2 cubulet de drojdie (21 g)
- 150 g faina
- 4 oua
- 2 linguri unt
- sare
- nucsoara rasa
- 10 g manatarci uscate
- 1 fir de praz
- 2 cepe
- 400 g champignon
- piper
- 200 g crema de banza
- 100 ml lapte
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se fierb cartofii 25 de minute, se curăţă, apoi se pasează. Se frământă împreună cu drojdia, făina, 1 ou, 1 lingură unt moale, sare şi nucşoară. Se înmoaie mânătărci- le în apă.
Se taie prazul inele. Se toacă ceapa, la fel toate ciupercile. Se călesc ciupercile într-o lingură de unt, se scot pe o farfurie.
Se călesc legumele 5 minute în grăsimea rămasă, se condimentează cu sare şi piper. Se întinde aluatul, se aşază într-o formă de plăcintă şi se coace 10 minute.
Se bat crema de brânză, laptele, 3 ouă, sarea, piperul şi pătrunjelul, împreună cu ciupercile şi legumele acest amestec se aşază pe aluat în straturi şi se coace totul cca 30 de minute.
Tarta cu ciuperci
Pofta buna!