Tarta cu ciuperci

Printeaza

Tarta cu ciuperci din: oua, unt, parmezan, morcov, lapte batut, faina, ceapa rosie, ciuperci, bicarbonat de sodiu, sare, piper, busuioc, masline, ardei gras si alune.

Ingrediente:

  • două ouă
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • un morcov
  • 250 ml lapte bătut
  • 350 g făină
  • o ceapă roşie
  • 250 g ciuperci
  • o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • măsline
  • ardei gras
  • alune

 

Mod de preparare:

Ceapa roşie se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un castron. Ciupercile se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun lângă ceapă. Morcovul se curăţă de coajă, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune lângă celelalte legume.

Se încinge puţin unt într-o tigaie, se căleşte ceapa până se înmoaie, se adaugă morcovul, ciupercile şi puţină apă.

Se condimentează, se lasă să fiarbă până scade sosul format, apoi se pun într-o strecurătoare. Intr-un bol se mixează ouăle, se adaugă bicarbonatul de sodiu, laptele bătut, untul rămas, sare şi piper.

Se adaugă făina, se mixează, apoi se adaugă legumele călite. Se presară parmezanul ras, busuioc tocat şi se amestecă bine cu o lingură.

Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit. In aluat se mai pot adăuga măsline feliate, ardei tocat sau alune prăjite.

Tarta cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.