Tarta cu coacaze si bezea
PrinteazaTarta cu coacaze si bezea din: faina, budinca de vanilie, sare, unt, smantana, albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, coacaze rosii.
- 200 g faina
- 55 g praf de budinca de vanilie
- 1 praf de sare
- 170 g unt
- 130 ml smantana
- 3 albusuri
- cateva picaturi suc de lamaie
- 80 g zahar pudra
- 350 g coacaze rosii
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se amestecă făina cu praful de budincă de vanilie şi sarea; se adaugă fulgi de unt şi smântână şi se amestecă, apoi se frământă aluatul.
Se modelează în formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider 1 oră.
Pe o foaie de hârtie de copt, se întinde o foaie rotundă de aluat.
Se unge o formă de tort pe fund şi pe margini şi se aşază înăuntru suportul de hârtie de copt, cu tot cu foaia de aluat.
Se coace blatul 15 min., în cuptorul încins la 180 °C. 3 între timp se pregăteşte bezeaua: se bat albuşurile cu suc de lămâie, adăugând şi înglobând treptat zahărul. în final se încorporează coacăzele şi se unge blatul cu această compoziţie.
Se reduce temperatura din cuptor la 160 °C şi se mai coace prăjitura 20-25 min.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.
Tarta cu coacaze si bezea
Pofta buna!