Tarta cu coacaze si bezea

Printeaza

Tarta cu coacaze si bezea din: faina, budinca de vanilie, sare, unt, smantana, albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, coacaze rosii.

Ingrediente:Tarta_cu_coacaze_si_bezea

  • 200 g  faina
  • 55 g praf de budinca de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 170 g unt
  • 130 ml smantana
  • 3 albusuri
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • 80 g zahar pudra
  • 350 g coacaze rosii
  • zahar pudra

 

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se ameste­că făina cu praful de budincă de vanilie şi sarea; se adaugă fulgi de unt şi smântână şi se amestecă, apoi se frământă aluatul.

Se modelează în formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider 1 oră.

Pe o foaie de hârtie de copt, se întinde o foaie rotundă de aluat.

Se unge o formă de tort pe fund şi pe margini şi se aşază înăuntru suportul de hâr­tie de copt, cu tot cu foaia de aluat.

Se coace blatul 15 min., în cuptorul încins la 180 °C. 3 între timp se pregăteşte bezeaua: se bat albuşurile cu suc de lămâie, adăugând şi înglobând treptat zahărul. în final se încorporează coacăzele şi se unge blatul cu această compoziţie.

Se reduce tempe­ratura din cuptor la 160 °C şi se mai coace prăjitura 20-25 min.

Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.

 

Tarta cu coacaze si bezea

Tarta_cu_coacaze_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.