Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea
PrinteazaO reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale.
blat:
- 90 g unt
- 90 g zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 180 g faina
- 1 lingurita praf de copt
in plus:
- 450 g coacaze rosii
- 4 albusuri
- 1 lingurita suc de lamaie
- 200 g zahar
- 2 linguri sirop de rodii
- 100 g fulgi de migdale prajiti
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul cu zahăr şi se înglobează treptat ouăle şi coaja de lămâie, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se aşază aluatul într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se nivelează şi se coace cca 25 min. Se pregătesc coacăzele; se scot bobiţele de pe ciorchini, cu furculiţa.
Se bate o compoziţie de bezea din albuşuri şi suc de lămâie; se înglobează zahărul. în 2/3 din compoziţia de bezea se înglobează coacăzele, cu mişcări rare de sus în jos; apoi se aşază pe blat. Restul de bezea se şpriţează deasupra, sub formă de valuri; se coace la cuptor 25-30 min.
Se lasă să se răcească prăjitura; marginile se ung cu sirop de rodii şi se decorează cu migdale.
Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu coacaze rosii