Tarta cu coacaze
PrinteazaTarta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, ou, coacaze, amidon, sare.
Mod de preparare:
Intr-un castron, frecaţi untul cu oul, un praf de sare şi zahărul, până ce zahărul s-a topit.
Apoi adăugaţi făina şi frământaţi bine, până se desprinde de pe marginea vasului.
Dacă aluatul este prea tare, adăugaţi 1-2 linguri de lapte rece (sau apă). Ungeţi cu ulei o tavă mare, rotundă, de tartă. întindeţi aluatul cu sucitorul, pentru a obţine o foaie rotundă, cu diametru puţin mai mare decât al tăvii.
Puneţi foaia în tavă şi lăsaţi-o la rece 15-20 min. Din frigider, băgaţi-o direct în cuptorul încins şi puneţi peste ea câteva boabe de fasole uscate.
Lăsaţi-o să se coacă, la foc mediu, cca 20 min. între timp, pregătiţi umplutura.
Puneţi fructele într-o cratiţă, la foc mic, şi lăsaţi-le să se încălzească puţin. Folosiţi şi sucul fructelor.
Când fructele sunt pe punctul de a fierbe, adăugaţi amidonul, desfăcut cu 1 lingură de apă rece.
Amestecaţi uşor, să se omogenizeze, dar să nu se zdrobească fructele, şi luaţi imediat vasul de pe foc.
Scoateţi tava din cuptor, aruncaţi boabele de fasole şi turnaţi umplutura de coacăze peste foaie.
Băgaţi la loc în cuptor, pentru încă cca 15 min. Serviţi tarta rece. O puteţi orna cu frişcă.
Tarta cu coacaze
Pofta buna!