Tarta cu cocos, lamaie si capsuni
PrinteazaTarta cu cocos, lamaie si capsuni din: făină, zahăr tos, unt rece, lapte de cocos, zahăr fin, amidon, suc de limette, coajă de limette rasă, oua, căpşuni, fâşii de coajă de limette, zahăr fin, smântână dulce.
Ingrediente pentru blat:
- 500 g făină
- 50 g zahăr tos
- 145 g unt rece tăiat bucăţele
Ingrediente pentru cremă:
- 430 ml lapte de cocos
- 220 g zahăr fin
- 50 g amidon
- 80 g unt tocat
- 125 ml suc de limette
- 2 linguri coajă de limette rasă
- 6 gălbenuşuri
Ingrediente pentru ornat:
- 500 g căpşuni
- 2 linguri fâşii de coajă de limette
- 2 linguri suc de limette
- 50 g zahăr fin
- 500 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă sucul de limette cu căpşuni, coajă rasă de limette şi zahăr. Se lasă să se marineze.
Cu vârfurile degetelor se amestecă făina cu zahăr şi unt; se înglobează treptat 80 ml apă şi se frământă. Se înfăşoară aluatul în folie şi se dă la frigider 30 min.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat groasă de 5 mm şi se încrustează într-o formă unsă.
Se înţeapă blatul în mai multe locuri, cu furculiţa. Se aşază deasupra o bucată de hârtie de copt pe care s-au aşezat boabe de fasole uscate, pentru îngreunat. Se coace 20 min.
Se îndepărtează foaia de copt, cu tot cu boabe şi se lasă să se mai coacă 10-15 min. Se scoate blatul din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se încălzesc 250 ml lapte de cocos cu zahăr, până se topeşte zahărul. Se dizolvă amidonul în restul de lapte şi se toarnă peste laptele fierbinte, amestecând continuu.
Se reduce focul şi se adaugă untul; se bate până se topeşte; se adaugă suc şi coajă de limette şi gălbenuşul. Se lasă să fiarbă la foc moale 8-10 min. amestecând continuu.
Crema se repartizează pe blat şi se lasă la frigider 2-3 ore. Inainte de servire, tortul se ornează cu frişcă şi căpşuni.
Tarta cu cocos, lamaie si capsuni
Pofta buna!