Tarta de conopida cu ceapa si branza
PrinteazaTarta de conopida cu ceapa si branza din: conopidă, ulei de măsline, ceapa, miere, otet balsamic, sare, piper, mustar dulce, oua, mascarpone, lapte sau smantana, branza, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 conopidă mică desfăcută în bucheţele
- 45 ml ulei de măsline
- 1 5 cepe mici curăţate
- 45 ml miere sau 200 g zahăr brun
- 15 ml oţet balsamic
- 15 ml apă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 rolă (400 g) aluat foietaj, dezgheţată
- 15 ml muştar dulce
- 2 ouă mari
- 250 g mascarpone sau cremă de brânză
- 1 25 ml lapte sau smântână
- 1 g piper alb
- sare
- piper
- 1 praf de nucşoară
- 200 g brânză tare rasă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220° C. Unge cu grăsime 2 foi de copt.
Pentru umplutură: Amestecă bucheţelele de conopidă cu 15 ml ulei de măsline şi întinde-le în tavă pe o hârtie de copt unsă.
Amestecă ceapa cu 30 ml ulei rămas, mierea sau zahărul, oţetul şi apa şi pune-le peste o altă hârtie de copt.
Asezonează cu sare şi piper după gust. Coace legumele timp de 20- 30 minute. întoarce bucheţelele la jumătatea timpului de coacere.
Micşorează temperatura cuptorului la 180° C.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă de plăcintă cu diametrul de 20 cm.
Tapetează tava şi marginile acesteia cu aluatul foietaj şi înţeapă-l din loc în loc cu o furculiţă. Coace-l fără umplutură.
Unge crusta coaptă cu muştar. Aranjează conopida şi ceapa în tavă.
Amestecă ouăle cu mascarpone, smântână, piperul alb şi nucşoara.
Adaugă jumătate din cantitatea de brânză rasă şi toarnă totul peste conopidă.
Acoperă cu brânza rasă rămasă. Coace tarta timp de 40 de minute.
Tarta de conopida cu ceapa si branza
Pofta buna!
Buna tarta asta 🙂