Tartă cu conopidă
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tarta de conopida din: aluat de tarta, conopida, sare, oua, smantana, chimen, coriandru, piper si ceara.
- 375 g aluat de tartă (congelat)
- 1 conopidă
- sare
- 3 ouă
- 150 ml smântână
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- piper
- 2 cepe franţuzeşti
- 2 linguri unt
- 3 linguri gem de caise
- cardamom macinat
- sucul de la 1/2 limetta
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de conopidă şikse fierb în apă cu sare timp de cca 5 min., fără a le lăsa să devină prea moi. Se bat ouăle cu smântână, chimen, coriandru, sare şi piper. Se scurge conopida şi se zdrobeşte cu instrumentul pentru piureul de cartofi.
Se înglobează în amestecul de ouă şi se aşază în forma pregătită. Se coace 10 min. la 200 °C, apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 C si se mai coace 20-30 de minute.
Se prepară un sos de caise: se toacă mai întâi ceapa şi se căleşte în unt; se adaugă gemul de caise, 125 ml apă şi eventual 1-2 vârfuri de cuţit de cardamom măcinat; se lasa sa fiarba la foc moale timp de 5 minute. Se adauga apoi suc de limette si se amesteca. Sosul se serveste impreuna cu tarta.
Tartă cu conopidă
Pofta buna!