Tartă cu conopidă

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de tarta de conopida din: aluat de tarta, conopida, sare, oua, smantana, chimen, coriandru, piper si ceara.

Ingrediente:Tarta cu conopida

  • 375 g aluat de tartă (congelat)
  • 1 conopidă
  • sare
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1  linguriţă coriandru măcinat
  • piper
  • 2 cepe franţuzeşti
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri gem de caise
  • cardamom macinat
  • sucul de la 1/2 limetta

Mod de preparare:

Se despart bucheţelele de cono­pidă şikse fierb în apă cu sare timp de cca 5 min., fără a le lăsa să devi­nă prea moi.  Se bat ouăle cu smântână, chi­men, coriandru, sare şi piper. Se scurge conopida şi se zdrobeşte cu instrumentul pentru piureul de car­tofi.

Se înglobează în amestecul de ouă şi se aşază în forma pregătită. Se coace 10 min. la 200 °C, apoi se reduce temperatura din cuptor la  180 C si se mai coace 20-30 de minute.

Se prepară un sos de caise: se toacă mai întâi ceapa şi se căleşte în unt; se adaugă gemul de caise, 125 ml apă şi eventual 1-2 vârfuri de cuţit de cardamom măcinat; se lasa sa fiarba la foc moale timp de 5 minute. Se adauga apoi suc de limette si se amesteca. Sosul se serveste impreuna cu tarta.

Tartă cu conopidă

Tarta cu conopida

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.