Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie

Printeaza

Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie din: făină, unt, zahar pudra, oua, apa, cacao, sare, brânză de vaci, zahar, ciocolată, coaja de lamaie, frişcă lichidă.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 1 vârf cuţit de sare

Pentru cremă:

  • 200 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1 ouă
  • 150 g ciocolată
  • coaja de la 1 lămâie

Pentru glazură:

  • 20 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 200 g frişcă lichidă

Pentru decor:

  • fâşii de ciocolată neagră şi albă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi untul ţinut la tem­peratura camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează.

Torni apa pu­ţin câte puţin, amestecând conti­nuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea. Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore.

Pentru cremă, freci brânza cu zahă­rul pâhă devine pufoasă. încorpo­rezi ouăle treptat, apoi adaugi cio­colata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă.

Scoţi aluatul de ta frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minu­te.

Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de mi­nute.

Intre timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata.

Ames­teci până când se topeşte ciocola­ta, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.

Omogenizezi bi­ne şi, când ajunge de consisten­ţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi.

Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.

 

Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie

Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.