Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie
PrinteazaTarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie din: făină, unt, zahar pudra, oua, apa, cacao, sare, brânză de vaci, zahar, ciocolată, coaja de lamaie, frişcă lichidă.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 6 linguri apă
- 3 linguri cacao
- 1 vârf cuţit de sare
Pentru cremă:
- 200 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 1 ouă
- 150 g ciocolată
- coaja de la 1 lămâie
Pentru glazură:
- 20 g unt
- 200 g ciocolată
- 200 g frişcă lichidă
Pentru decor:
- fâşii de ciocolată neagră şi albă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până devine o cremă. Adaugi oul şi mixezi până se încorporează.
Torni apa puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi pui făina, cacaua şi sarea. Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl ţii la frigider 4-5 ore.
Pentru cremă, freci brânza cu zahărul pâhă devine pufoasă. încorporezi ouăle treptat, apoi adaugi ciocolata tăiată bucăţi mici şi coaja de lămâie, amestecând până devine o masă omogenă.
Scoţi aluatul de ta frigider, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute.
Apoi torni crema de brânză şi dai tava iar la cuptor încă 15-20 de minute.
Intre timp, pregăteşti glazura. Torni într-un vas, pe baie de aburi, frişca lichidă cu ciocolata.
Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai vasul la o parte de pe foc şi adaugi untul.
Omogenizezi bine şi, când ajunge de consistenţa unei smântâni groase, iar tarta e răcită, torni glazura şi o nivelezi.
Decorezi, după gust, cu fâşiile de ciocolată neagră şi albă şi o dai la rece câteva ore.
Tarta cu crema de branza, ciocolata si lamaie
Pofta buna!