Tarta cu crema de branza si mango
PrinteazaTarta cu crema de branza si mango din: faina, zahar, oua, unt, crema de branza, coniac, mango, napolitane.
Pentru blat:
- 200 g făină
- 50 g zahăr
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă de lămâie şi portocală măcinată
- 1 ou
- 6 linguri apă
- 100 g unt
Pentru umplutura:
- 3 ouă
- 500 g cremă de brânză
- 2 linguriţe zahăr vanilat
- 1 lingură coniac
- 1 mango mare, bine copt
- 200 g zahăr
- 200 g napolitane cu ciocolată
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu untul, până se formează o compoziţie fărâmicioasă. Se adaugă zahăr, zahăr vanilat, coaja de citrice, oul şi apa. Se frământă aluatul.
Se modelează sub formă de disc, se înveleşte în folie şi se dă la frigider 30 de minute.
Se unge forma de tartă cu unt şi se pune discul de aluat pe mijloc. Cu degetele se întinde aluatul uniform şi se ridică pe margini.
Pentru umplutură se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă napolitanele măcinate şi celelalte ingrediente, în afară de mango.
Fructul se curăţă şi se taie bucăţele. Compoziţia se toarnă peste aluat, se acoperă cu bucăţele de mango şi se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Pofta buna!