Tarta cu crema de ciocolata si portocale

Printeaza

Tarta cu crema de ciocolata si portocale din: făină, unt, cacao, zahar pudra, oua, sare, ulei, portocale, frişcă lichidă, ciocolată amăruie.

 

Ingrediente pentru aluat:Tarta_cu_crema_de_ciocolata_si_portocale

  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură ulei pentru uns tava

Ingrediente pentru crema de portocale:

  • 2 portocale
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 4 ouă

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 150-200 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie

 

 

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina, cacaua, sarea şi le amesteci împreună cu zahărul pudră.

Tai untul rece în cubuleţe şi îl frămânţi, folosind degete­le, împreună cu prafurile aflate în castron.

Va rezul­ta un aluat sfărâmicios, în care încorporezi gălbe­nuşurile bătute împreună cu 1-2 linguri de apă rece.

După omogenizare vei obţine un aluat neelastic.

Ungi cu ulei o tavă teflo­nată pentru tarte şi tapetezi cu aluatul atât baza, cât şi pereţii formei, înţepi aluatul de pe bază cu furculiţa, ţlin loc în loc şi îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pen­tru 15-20 de minute.

Laşi aluatul să se răceas­că în tavă.

Intre timp, pregăteşti cremele. Razi coaja de la o portocală şi storci ambe­le portocale.

Mixezi ouăle cu zahărul, apoî adaugi untul topit, zeama şi coaja de portocale.

Omogenizezi şi pui vasul pe baie de abur, ameste­când până când se îngroaşă. Treci crema prin sită şi o întinzi peste blat.

O laşi să se răcească şi să se întărească, timp de aproximativ 1 oră. Pentru qrema de cioco­lată, topeşti la bain-marie bucăţele de ciocolată şi frişcă.

O laşi să se răceas­că şi o întinzi peste crema de portocale. Păstrezi tarta în frigider, până a doua zi.

 

Tarta cu crema de ciocolata si portocale

Tarta_cu_crema_de_ciocolata_si_portocale

Pofta buna!

 

 

 

 

Tarta de dovleac cu parmezan

Tarta de dovleac cu parmezan

Tarta de dovleac cu parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac boia de ardei 1 pahar cu smântână 150 g parmezan ras unt sare   Mod de preparare: Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l într-un […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.