Tarta de dovleac cu parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac boia de ardei 1 pahar cu smântână 150 g parmezan ras unt sare Mod de preparare: Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte. Când este gata, pasaţi-l într-un […]
Tarta cu crema de ciocolata si portocale
PrinteazaTarta cu crema de ciocolata si portocale din: făină, unt, cacao, zahar pudra, oua, sare, ulei, portocale, frişcă lichidă, ciocolată amăruie.
- 250 g făină
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
- 100 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei pentru uns tava
Ingrediente pentru crema de portocale:
- 2 portocale
- 200 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 4 ouă
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 150-200 ml frişcă lichidă
- 200 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina, cacaua, sarea şi le amesteci împreună cu zahărul pudră.
Tai untul rece în cubuleţe şi îl frămânţi, folosind degetele, împreună cu prafurile aflate în castron.
Va rezulta un aluat sfărâmicios, în care încorporezi gălbenuşurile bătute împreună cu 1-2 linguri de apă rece.
După omogenizare vei obţine un aluat neelastic.
Ungi cu ulei o tavă teflonată pentru tarte şi tapetezi cu aluatul atât baza, cât şi pereţii formei, înţepi aluatul de pe bază cu furculiţa, ţlin loc în loc şi îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute.
Laşi aluatul să se răcească în tavă.
Intre timp, pregăteşti cremele. Razi coaja de la o portocală şi storci ambele portocale.
Mixezi ouăle cu zahărul, apoî adaugi untul topit, zeama şi coaja de portocale.
Omogenizezi şi pui vasul pe baie de abur, amestecând până când se îngroaşă. Treci crema prin sită şi o întinzi peste blat.
O laşi să se răcească şi să se întărească, timp de aproximativ 1 oră. Pentru qrema de ciocolată, topeşti la bain-marie bucăţele de ciocolată şi frişcă.
O laşi să se răcească şi o întinzi peste crema de portocale. Păstrezi tarta în frigider, până a doua zi.
Tarta cu crema de ciocolata si portocale
Pofta buna!
Pofta buna!