Tartă cu cremă şi mere
PrinteazaTartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte.
Ingrediente:
- un pachet aluat foitaj
- 2-3 mere
- o lingura stafide
- o lingura fistic
pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 40 g zahar pudra
- 30 g amidon
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj decongelat se aşază în tava de copt şi se taie marginile care depăşesc tava. Se înţeapă cu o furculiţă şi se lasă deoparte.
Se prepară crema, pentru care, într-o crăticioară, se pun gălbenuşurile, zahărul, amidonul si laptele şi se fierb până ce se obţine o cremă groasă.
Se toarnă crema în forma de copt cu aluat şi se nivelează.
Se curăţă merele si se taie felii subţiri care se aranjează peste cremă cât mai estetic.
Se pun şi stafidele şi se coace tarta pentru 30 de minute.
Se serveşte după ce s-a răcit, cu fistic măcinat deasupra.
Tartă cu cremă şi mere
Pofta buna!
O sa incerc si eu tarta cu crema si mere