Tartă cu cremă şi mere

Printeaza

Tartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte.

 

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • 2-3 mere
  • o lingura stafide
  • o lingura fistic

pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 40 g zahar pudra
  • 30 g amidon
  • 250 ml lapte

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj decongelat se aşază în tava de copt şi se taie marginile care depăşesc tava. Se înţeapă cu o furculiţă şi se lasă deoparte.

Se prepară crema, pentru care, într-o crăticioară, se pun gălbenuşurile, zahărul, amidonul si laptele şi se fierb până ce se obţine o cremă groasă.

Se toarnă crema în forma de copt cu aluat şi se nivelează.

Se curăţă merele si se taie felii subţiri care se aranjează peste cremă cât mai estetic.

Se pun şi stafidele şi se coace tarta pentru 30 de minute.

Se serveşte după ce s-a răcit, cu fistic măcinat deasupra.

 

Tartă cu cremă şi mere

Tarta_cu_crema_si_mere

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu tarta cu crema si mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.