Tartă cu cremă de vanilie si banane
PrinteazaO reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise.
- 225 g piscoturi
- 2 linguri miere limpede
- 2 linguri apa
- 100 g zahar pudra
- 50 g faina
- 600 ml lapte semidegresat
- 2 oua mari batute
- 2 linguri esenta de vanilie
- 6 banane
- 4 linguri suc de portocale
- 3 linguri gem de caise topit
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180ºC (pozitia 4). Se unge o tava rotunda de 23 cm cu o lingurita de ulei de masline. Se pun piscoturile, mierea si apa intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se sfarama. Se tapeteaza fundul si peretii tavii cu acest amestec. Se coace 10 minute sau pana cand se intareste. Se raceste pe un suport de sarma.
Se amesteca zaharul cu faina intr-o cratita potrivita. Se incorporeaza laptele. Se fierbe la foc potrivit, amestecand repede pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 1 minut, apoi se incorporeaza ouale si esenta de vanilie. Se lasa la racit 15 minute.
Se taie bananele felii si se dau prin sucul de portocala. Se acopera prajitura cu o treime din banane si apoi cu crema de vanilie. Se repeta straturile, apoi se aranjeaza restul de felii de banane in forma de spirala, suprapunandu-le marginile. Se ung bananele cu gemul de caise. Se lasa sa se raceasca 30 de minute la temperatura camerei, apoi se da tarta la frigider cel putin 4 ore.
Tartă cu cremă de vanilie si banane
Pofta buna!